Waarom Singapore geweldig is!

Ondanks dat we dit jaar niet in Nederland kerst vierden maar in Singapore, en ik Nederland natuurlijk best wel mis, houd ik wel heel erg van Singapore. Daarom heb ik hier 10 redenen waarom ik van Singapore houd en waarom Singapore gewoon geweldig is!

 

1) Taxi – het is heel makkelijk om een taxi te krijgen! Bovendien is het heel goedkoop om je te laten brengen! Wist je dat wij met de taxi naar school gaan? Dat is voor ons het goedkoopste vervoermiddel als we met z’n drieën tegelijk reizen. In het begin bestelden we er zelfs eentje omdat dat het makkelijkste was (en omdat we toen best ver van school af woonden)!

FE372C0A-200E-43CA-9FA1-E9AEAD5D7615

 

2) MRT – ook is het heel makkelijk om de metro te nemen! Overal in Singapore zitten metrostations waardoor je gemakkelijk overal kunt komen! Bovendien komt de metro binnen 2-4 minuten en hoef je dus nooit lang te wachten!

In het begin verbaasde ik me er altijd over dat er groene en rode vlakken zijn, inmiddels is dat de gewoonste zaak van de wereld! Weet je niet precies waar ik het over heb? Bekijk dan dit eens: Metro

 

3) Engels – iedereen spreekt Engels! Je kunt dus ook altijd heel makkelijk met iedereen praten!

 

4) Wereldstad – omdat Singapore een wereldstad is, kun je er ook alles kopen! Een ander voordeel van het wonen in een wereldstad is dat het heel centraal ligt en je dus, wanneer je op vakantie gaat, nooit over hoeft te stappen. Daarentegen voelt het niet alsof je in zo’n grote stad woont, omdat alles heel georganiseerd is en goed loopt. Het leuke van Singapore is ook dat je wél in Azië woont, maar eigenlijk met de voordelen van Europa – maar van alle Westerse gemakken voorzien

 

5) Vakanties – omdat Singapore in een hele andere regio ligt dan Nederland kunnen we nu hele andere vakanties maken!

Bekijk morgen ook mijn video over onze vakantie in de omgeving van Melbourne! Of bekijk hier de rest van wat ik buiten Singapore heb gedaan!

 

6) Culturen – aangezien Singapore 4 officiële talen heeft (Engels, Mandarijn, Tamil en Maleis) zijn er natuurlijk ook een aantal culturen die door het hele land te zien zijn. Door in Singapore te wonen leer je ongemerkt veel van deze verschillende culturen!

 

7) Eten – wij zijn allemaal gek op Aziatisch eten en we staan er ook altijd voor open om wat nieuws te proberen. Mijn lievelingseten blijft toch sushi (ook Aziatisch natuurlijk!) maar je mag me ook altijd wakker maken voor lekkere Nederlandse drop! Wist je trouwens dat bijna iedere niet-Nederlander drop uitspuugt in de prullenbak als je het ze geeft omdat ze het echt niet lekker vinden?!

Lees hier mijn blog over drie bekende Singaporese gerechten! 3 bekende Singaporese gerechten

 

8) Veilig – Singapore staat erom bekend dat het heel erg veilig is, en dat klopt. Ik zou zelf niet graag ’s avonds in Rotterdam over straat lopen, maar dat kan hier prima! Je hebt dan niks te vrezen!

Gewoon fietsen is daarentegen niet helemaal veilig… Hoe veilig is het om in Singapore te fietsen?

 

9) Schoon – Dit is ook een ander kenmerk van Singapore. Sowieso zul je hier never nooit kauwgom op de grond of onder tafels terug vinden, want kauwgom is verboden. In de touristische gedeeltes zul je zelfs geen blaadje op de stoep zien liggen! In de drukke winkelstraten wordt er non-stop geveegd en gedweild, dus schoner kun je het niet hebben! Weet je wat een van de eerste dingen was die ik zei toen we na onze vakantie terug waren in Singapore? “Ahh ik houd van Singapore! Hier ruiken de toiletten tenminste lekker!” En wist je dat je hier nooit naar een toilet hoeft te zoeken, omdat er echt overal wel toiletten te vinden zijn. Bovendien hoef je niet te betalen, dat is wel wat anders dan in Nederland! En wist je dat je alleen kauwgom in Singapore kunt krijgen als het op recept bij de apotheek is?

 

10) Temperatuur – het is altijd lekker warm! Elke dag 32 graden, top! (Hoewel we het toch wel heeeeel erg jammer vonden dat we de sneeuw van dit jaar moesten missen…) Wist je dat taxichauffeurs het weer omschrijven als hot, hotter, hottest? Heel wat anders dan het weer in Nederland! Daar heb ik trouwens een heel grappig filmpje over gevonden en ik kon het niet laten om die even te delen als afsluiter! (Hij is op Facebook ook te vinden, dan staat er ondertiteling bij.)

 

Fijne vakantie nog! (Heb je al gezien dat het ‘sneeuwt’ op mijn website? Dit is alleen te zien via de computer tot 4 januari en niet beschikbaar via de telefoon of tablet.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s