Mijn bullet journal

Eigenlijk wilde ik vandaag mijn bullet journal set-up voor december laten zien, aangezien december een paar dagen geleden is begonnen. Maar eigenlijk vind ik het veel leuker om over mijn bullet journal in het algemeen te praten.

48CEF78B-1305-4CB6-B1DA-A09B7593F418

Eind augustus ben ik begonnen, ongeveer een week nadat school was gestart. Ik heb er elke dag een paar zinnen in geschreven over wat ik die dag deed en hoe ik me voelde. Het lijkt me heel leuk om dat later terug te kunnen lezen als ik ouder ben. Natuurlijk zou ik later ook mijn blog terug kunnen zoeken en gaan lezen, maar dit boekje is nog persoonlijker. Maar het is niet alleen een soort dagboek.

ACCD7430-EF74-4481-B951-C396B499FD21

Een bullet journal is een combinatie van veel meer dingen. Zo kun je er verschillende mooie quotes in zetten,  je maandelijkse uitgaven erin bijhouden, to-do lists opschrijven, of houd nog meer dingen bij, zoals welke boeken je nog wilt lezen, welke films je wilt zien, wat je graag wilt hebben, hoe je je voelt, belangrijke deadlines, en ga zo maar door.

7F5EDAC0-5EAB-41AB-B40A-7CF5765A3A4E

8EE70BBA-3282-4B26-97FF-F85FDC47D3EA

Een bullet journal is anders dan een normaal notitieboekje, omdat er stippen in plaats van lijntjes te zien zijn. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds rechte lijnen kunt trekken, maar dat je ook tekeningen kunt maken zonder dat je last hebt van lijnen die er al zijn. De stippen zijn niet overduidelijk aanwezig, waardoor je helemaal zelf kunt bepalen hoeveel aandacht erop gevestigd moet worden.

85DEAB41-FB6C-4B7B-BF81-8D50FC90F3C9

Zoals je misschien op een aantal foto’s hebt kunnen zien is mijn bullet journal gedeeltelijk Nederlands, maar ook gedeeltelijk Engels. Een zin zou bij mij kunnen zijn: “Do History huiswerk, daarna film verder watchen”. Het klinkt heel krom, maar het lekkere van een bullet journal vind ik dat ik alles op kan schrijven precies zoals het in mijn hoofd gaat. Een ‘weekly spread’ die ik voor november had gemaakt ging als volgt: “Monday, dinsdag, woensdag, Thursday, Friday”. En eigenlijk vind ik dat wel grappig, dus ik blijf gewoon het woord opschrijven dat me als eerste te binnen schiet.

BAF4B464-066A-465E-944A-8D63F2C3AA53

Ik ben helemaal fan van het ‘bullet-journallen’ en mijn Pinterest staat er dus ook vol mee. Het liefst zit ik er ook op school in te tekenen, en ik heb hem dus ook bijna altijd bij me (voor het geval we een tussenuur hebben).

Hebben jullie nog hele originele bullet journal-ideeën? Want volgens mij heeft deze ‘hype’ Nederland niet overgeslagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s