Hoeveel mensen verlaten Nederland?

Vorige week op school hadden we het in de pauze over de kleur van onze ogen. Iemand zei: “Ik zou wel een andere kleur ogen willen hebben, niet maar gewoon bruin” en iemand anders viel haar bij. Toen zei ik: “Ik heb groene ogen, maar ik zou ook wel graag blauwe of bruine ogen willen hebben!” Toen zeiden ze dat ik eigenlijk heel blij moest zijn met mijn groene ogen! Natuurlijk is alles mooi, maar groene ogen zijn zeldzaam. En inderdaad, toen ik het opzocht bleek inderdaad maar 2% van de mensen groene ogen te hebben. Wauw!

Dit zette me aan het denken. Soms ben ik ook niet zo blij dat ons leven zo op zijn kop is gezet. Soms denk ik wel dat het allemaal makkelijker was geweest als we in Nederland waren gebleven. Aan de andere kant zijn er niet veel mensen die de kans krijgen om ergens anders te gaan wonen en daarom vind ik ook dat ik hier heel blij mee moet zijn. En dat ben ik natuurlijk ook! Als ik opnieuw voor de keuze zou staan om wel of niet mee naar Singapore te gaan, met alle kennis die ik nu heb, dan zou ik zonder twijfel weer meegaan!

Volgens dit artikel verhuist iemand in Amerika gemiddeld 11.4 keer in zijn leven. Dat vind ik zo veel! Ik ben zelf 2 keer verhuisd, en dan reken ik de 6 weken in het appartement in het begin van onze tijd in Singapore niet mee. Gelukkig vond ik hier dat het aantal in Nederland wel wat lager ligt, namelijk gemiddeld 7 keer, dus ik val niet heel erg uit de toon aangezien mijn leven pas net begonnen is.

Ik was vooral nieuwsgierig naar hoe vaak mensen vanuit Nederland emigreren, voor welke reden dan ook. En op een website die eigenlijk over Colombia gaat vond ik daar meer over: “Volgens de International Organization for Emigration woonden er in 2015 in totaal ruim 980.000 Nederlanders buiten hun geboorteland, wat neerkomt op 5,48% van de totale Nederlandse bevolking.” Wauw! Wij horen bij dat kleine percentage! Want dit aantal is in 2016 maar een heel klein beetje gestegen.

Via mijn moeder kwam ik te weten dat er ook een emigratiebeurs is. Mocht je dus willen emigreren maar je weet nog niet waarnaartoe, of je hebt al wel een bestemming maar je weet niet hoe je je droom waar kunt maken, dan kun je dus daar een kijkje nemen! Lijkt mij best wel leuk! Wij zijn er niet naartoe geweest omdat we daar geen tijd meer voor hadden, en daarnaast kregen we natuurlijk ‘begeleiding’.
De EmigratieBeurs is door zijn brede opzet en persoonlijke karakter geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 165 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met (gratis) presentaties.

Van ogen tot emigreren, ik vind het allemaal leuk. Ik vind het in ieder geval heel erg bijzonder dat wij deze kans hebben gekregen en dat we die ook hebben gegrepen!

3 comments

  1. Hoi Carolien. Als de Nederlanders gemiddeld 7 keer verhuizen in hun leven, dan heb ik nog wat te goed. Ik ben maar keer verhuisd. En dan nog wel in dezelfde plaats! Op dit moment liggen er ook niet echt plannen om te gaan verhuizen. Groetjes, Corien

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s