Een koude douche en enge beesten

Deze ochtend werd ik wakker gemaakt door het ruisende geluid van de zee. Behalve dat en het geluid van de bijna op hol slaande ventilator die boven mijn hoofd ronddraaide, was het helemaal stil. Ik trok de klamboe, die ik de vorige avond samen met mijn laken in het bed had gestopt, eruit en zette mijn voeten op de houten vloer. Het was helemaal niet koud. Maar ach, iets anders had ik ook niet verwacht. We zitten niet voor niets op een eiland in Maleisië. Ik loop naar de badkamer, ondertussen uitkijkend voor eventuele enge beesten die vannacht onze kamer binnen zijn gekropen. In de badkamer is alleen het hoognodige aanwezig. Zelfs een toiletrolhouder ontbreekt. Ook de douche is niet erg uitnodigend, je kunt alleen schakelen tussen aan en uit, niet tussen warm en koud. Er is dus alleen koud water aanwezig. Een vogel zou zo naar binnen kunnen vliegen, want de muren lopen niet tot aan het dak. Vanuit de badkamer kan ik dus direct een halve meter lucht zien. Hoewel, niet alleen lucht. Eigenlijk zijn het vooral bomen. Palmbomen om precies te zijn, dus we hebben niks te klagen!

4A29F5F0-D0D5-4715-9402-94BD83406D51

En dat is ook precies de reden dat we weer terug zijn gekomen, want op dit moment zitten we weer op Sibu, in Maleisië! Mijn vader wilde graag zijn duikcursus afmaken en wij zijn natuurlijk allemaal meegekomen. We zijn hier lekker aan het uitrusten. Wat we verder doen, laat ik in een vlog zien die ik dit weekend maak. Die komt over een paar weken op mijn website. 4 weken om precies te zijn, want ik heb zowaar een planning! Wie had dat ooit gedacht? 😉

De vorige keer dat we hier kwamen, kon de boot gewoon aanleggen bij het resort. Maar als het eb is, kan dat niet en moet iedereen een kwartier lopen. In het ergste geval kan de boot alleen maar aanleggen bij een dorpje aan de andere kant van het eiland, en dat was wat wij moesten doen… We hebben drie kwartier gelopen door de jungle, waarvan het laatste halfuur het paadje maar een meter breed was en we geen hand voor ogen zagen zonder zaklamp. Maar ook dat vonden we allemaal leuk, want dit was ook weer een leuke ervaring en daarnaast hoort dit ook bij een tropisch eiland!

Mijn broertje heeft een tijdje geleden een video over Sibu gemaakt met beelden van zijn drone! Die kun je hier bekijken:

Drone beelden van Sibu, Maleisië! | Video

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s