Wandelen in Botanic Gardens

Afgelopen maandag kocht ik nieuwe schoenen! Over een week ga ik met school naar Sarawak (Borneo, Maleisië) en omdat we daar ook zullen gaan wandelen wil ik natuurlijk wel goed voorbereid zijn!

Om ze in te lopen zijn mijn moeder en ik op vrijdagmiddag naar Botanic Gardens geweest. We hebben een mooie wandeling gemaakt en natuurlijk genoten van de mooie omgeving!

Ondanks dat Botanic Gardens voor ons heel dichtbij is, was ik er nog nooit eerder geweest. Terwijl we daar liepen verbaasde ik me erover dat er zo veel groen kon zijn in zo’n drukke stad, dat verbaast me keer op keer. Er waren van die mooie grasvelden en meren en het lijkt me echt leuk om daar een keer te gaan picknicken! Op het moment dat ik dit schrijf regent het hier ontzettend hard (ik verbaas me er elke keer weer over dat het zo hard kan regenen), en dus is het bijna niet voor te stellen dat het die middag zo warm was dat het bijna niet uit de houden was als je niet in de schaduw stond!

Hier is een kort filmpje over hoe hard het hier regent! Het is natuurlijk altijd lastig om regen te filmen, en het is dus ook niet goed te zien. Maar alleen het geluid zegt al genoeg!

We hebben natuurlijk ook veel foto’s gemaakt in Botanic Gardens, en ook al heb je er misschien al een aantal op Facebook voorbij zien komen, toch ga ik ze hier ook delen en er nog meer over vertellen.

Allereerst is Botanic Gardens, oftewel de botanische tuin, een bekende attractie in Singapore. En wist je dat Botanic Gardens al 150 jaar bestaat? Er zijn ontzettend veel planten te zien, maar er zijn ook andere dingen zoals een aantal kunstwerken. De Botanic Gardens van Singapore schijnt de meest bezochte botanische tuin ter wereld te zijn!

pavilion
Dit witte pavilion is eigenlijk een ‘bandstand’. Het wordt tegenwoordig niet meer gebruikt voor muziekoptredens, maar wel voor veel bruiloften. En dat snap ik wel!
FF935908-CF93-47F0-A5D7-5A466F7C7F19
De Botanic Gardens zijn een mooie leefruimte voor libellen! Bij deze vijver met waterlelies waren er heel veel te zien!

05551B3E-C510-4423-9C38-B19E5792F5E1

EB01000A-EA5F-4968-AE58-C5EF8FAE5467
Dit is het ‘Swan Lake’, vroeger ook wel ‘the Main Lake’ of ‘the First Lake’ genoemd. Op de achtergrond is een beeld te zien van vliegende zwanen.

63C9B4AB-1D01-48E7-8C75-27E4BD127253

B88C82A4-A31F-4B36-8204-75B05B1B9397
In het Swan Lake zitten niet alleen zwanen, maar ook veel vissen en zelfs schildpadden!

Daarnaast kwamen we ook nog een varaan tegen! Dat was eerst even schrikken, maar toch ook wel bijzonder! Hij was ongeveer 2 meter lang!

Ik vond het heel leuk om een wandeling in Botanic Gardens te maken, ik heb er echt van genoten! Dit gaan we zeker nog een keer doen!

2 comments

 1. Ik heb genoten van je verslag, maar er zaten wel wat taalfouten in. Lees het zelf nog maar eens door. Liefs Oma

  >

  Like

 2. Prachtige foto’s Carolien !
  Hoop dat je nieuwe schoenen in gelopen zijn !
  ( Ikke struikel niet over taalfouten,zelfs niet met de pumps aan 👠👠)
  😘 Adri

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s