Een interview met mijn oma

Toen in ik dinsdag van school thuiskwam, dacht ik dat mijn moeder niet thuis was. Ik zag namelijk geen rollator staan, dus dat zou betekenen dat mijn oma en moeder ergens heen waren, net zoals dat de afgelopen drie weken ook het geval was. Of nee, toch niet… Mijn oma zat namelijk al weer in Nederland…
Het is natuurlijk altijd jammer als iemand weer weg gaat, maar wel hebben we hele leuke dingen gedaan waar we met plezier op terugkijken!

Mooi, leuk, bijzonder en indrukwekkend

Dat vindt mijn oma zelf ook. Ze vindt het dan ook lastig om te zeggen wat het leukste was wat we gedaan hebben. “We hebben zoveel mooie en leuke dingen gedaan, ik kan niet zeggen wat het leukste was. Sommige dingen waren het leukste, sommige het meest bijzonder, andere dingen hebben de meeste indruk gemaakt.”

Een schoolbezoekje

Al op één van de eerste dagen bezocht mijn oma onze school. Dat vond ze heel apart, omdat de klas heel klein was. Natuurlijk was dat alleen zo bij Nederlands, daar zit ik in een klas met vier anderen. Onze ‘echte’ klas heeft ongeveer dezelfde grootte als in Nederland, misschien iets kleiner.
We krijgen op school 3 talen: Engels, Duits en een derde taal naar keuze. Ik heb natuurlijk Nederlands gekozen, maar je kunt ook Frans, Spaans, Deens of Chinees kiezen. Deze vakken worden allemaal gegeven door nativ-speakers. Duits wordt gegeven door een Duitse, Frans door een Franse, Deens door een Deen enzovoort. “Dat vind ik niet meer dan normaal, ik vind dat dat zo hoort.” zegt mijn oma daarover. Iets wat ook anders dan in Nederland is, is dat we allemaal schooluniform dragen. Ik vroeg wat ze daarvan vond. “Dat vind ik erg goed. Dan kunnen kinderen ook niet naar elkaar kijken van ‘wat heeft die nou aan?’ of ‘ik wil dat ook hebben!’.

Behulpzaamheid

Er zijn zelfs nog meer verschillen. “Het is hier zo druk, dat is niet voor te stellen. Er zijn zo veel auto’s, en het verkeer rijdt links, dat is ook verwarrend. De mensen zijn wel heel behulpzaam. Als we met de taxi op de plaats van bestemming aankwamen, hielpen taxichauffeurs ons bijna altijd. Dan haalden ze voor ons de rollator uit de kofferbak. Toen we een keer bij een trap stonden, kwam er een groepje voorbij waarvan iemand ons ook spontaan hielp. Ze riep zelfs de anderen terug om te helpen de rollator naar boven te brengen!

“Ik weet dat wanneer het uitgeregend is, de zon weer schijnt.”

Het grootste verschil tussen Singapore en Nederland is denk ik het weer. Het is erg warm, maar wel anders warm dan in Nederland. Ik zou niet in Singapore willen wonen, maar het geeft wel een vakantiegevoel. Als je naar buiten kijkt schijnt de zon.” Toch schijnt hier niet altijd de zon, we hebben ook vaak regen en dan regent het ook heel hard! “Dat klopt, er is ook veel regen en onweer. Maar dat vakantiegevoel heb ik nog steeds! Dat komt omdat ik weet dat wanneer het uitgeregend is, de zon weer schijnt.

Vakantietip

Ik vroeg naar wat ze aan zou raden aan andere mensen die naar Singapore komen. Waar moeten ze sowieso heen? “Ik denk de Cloud Forest, bij Gardens By the Bay. Dat vond ik erg mooi en zal ik niet vergeten.Dit interview werd mede mogelijk gemaakt door mijn lieve Oma!Bekijk ook: Mijn oma in Singapore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s