Wat is Chinatown?

De grote meerderheid van de mensen wonende in Singapore is Chinees. Toch is er ook nog steeds een speciale Chinese wijk waar Chinezen niet alleen maar wonen, zij verkopen daar ook spullen: Chinatown.

Wat is Chinatown?

Chinatown is dus een wijk met veel Chinezen. Deze wijken zitten in meerdere landen, onder andere in Nederland en in Singapore. Het Chinatown in Singapore bestaat uit vier gebieden en ongeveer zeven straten, allemaal ontstaan tussen 1820 en 1930. Chinatown is te herkennen aan de street markets, lange straten vol met kraampjes en bijna alles heeft de kleuren rood en goud. Het is een groot verschil met de rest van Singapore, er zijn geen hoge flatgebouwen en hoewel het inmiddels al lang niet meer is wat het ooit was, spat de cultuur er vanaf. Er zijn Hindu tempels, moskeeën en natuurlijk Chinese tempels te vinden, die ook door de mooie buitenkant al een foto waard zijn. Tegenwoordig is Chinatown één van de grootste toeristenattracties in Singapore en dus is het echt iets om een bezoekje aan te brengen. Trek er gerust de hele middag voor uit, er zijn ook lekkernijen te krijgen. Hoewel je in restaurantjes binnen in de airco kunt zitten, is de rest van Chinatown buiten. Houd er dus rekening mee dat het erg warm kan zijn.

Wat wordt er verkocht?

Als je een aandenken aan Singapore wilt hebben, kun je hier je slag slaan. Er zijn honderden stalletjes die spulletjes en prulletjes verkopen, het meeste daarvan komt uit China. Van tassen tot beeldjes, van t-shirts tot telefoonhoesjes, voor iedereen is een geschikt souvenir te vinden. Singapore mag een dure stad zijn, Chinatown heeft die eigenschap niet en mocht je de prijs toch niet geschikt vinden: onderhandelen is niet onmogelijk. Naast alle prulletjes zijn er ook Chinese juweliers die generaties lang door families in bezit zijn. Niet alleen toeristen komen graag in Chinatown, ook de Chinezen zelf, andere lokale mensen en expats zijn hier genoeg te vinden.

Als je in Singapore bent…

dan mag een bezoekje aan Chinatown dus echt niet ontbreken! Chinatown is gemakkelijk te bereiken met de mrt, de Singaporese metro. En voor wanneer je nog steeds niet overtuigd bent: in heel Chinatown is er gratis Wi-Fi beschikbaar. Ja, ook deze wijk in Singapore gaat met zijn tijd mee!

_______________________________________________________________

Heb jij ook een vraag over Singapore? Je kunt hem hier achterlaten!

3 comments

  1. Er zijn verschillende organisaties waar je een rolstoel voor bijvoorbeeld een hele dag kunt huren. Die kun je dan ook meenemen naar Chinatown.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s