Waarom ik weer terug naar Nederland wil

Nee, op dit moment wil ik nog niet terug. Het is prima hier! Maar af en toe mis ik Nederland wel, hoor! Als ik klaar ben met school, verhuis ik ook weer lekker terug naar Nederland, denk ik. Dat is in ieder geval wat me nu fijn lijkt. Singapore is heel erg leuk en aangezien ik nog lang niet alles heb gezien, vermaak ik me nog wel even. Maar om hier voor de rest van mijn leven te blijven wonen? Dat lijkt me eigenlijk niks.

Ik zou graag weer in het Nederlands les willen krijgen en gewoon Nederlandse vriendinnen hebben. Ik heb niks tegen andere landen of andere talen, dat vind ik juist interessant! Maar er gaat toch niks boven echt lekker Nederlands?!
Sinds we hier wonen, ben ik Nederland ook een beetje op een andere manier gaan zien. Hier, in Singapore, op school en buiten school, hoor je de mening die anderen over Nederland hebben. En het is best leuk om te horen wat ze van ons leuke landje vinden!
In mijn eerste week op school werd er al meteen een opmerking gemaakt.

(In het Engels)
“Jij komt toch uit Nederland?”
“Ja”
“Daar zou ik ook wel willen wonen. Kan ik legaal drugs krijgen.”

Dat is één van de gedachten die ze bij Nederland hebben, maar in plaats van het vervelend te vinden, vond ik het eigenlijk wel grappig. Het was natuurlijk niet serieus bedoelt, en zij snappen ook wel dat niet iedereen in Nederland rookt of drugs gebruikt. Toen ik een tijdje geleden in de taxi zat, vroeg de taxichauffeur waar ik vandaan kom. Toen ik antwoordde dat ik uit Nederland kom, begon hij een liedje te zingen. Dat was een beetje vreemd en het voelde wat ongemakkelijk, maar het was een liedje over Nederland. Hij zong over klompen, tulpen, molens en natuurlijk kaas. En hij is niet de enige taxichauffeur die kenmerken van Nederland op kan noemen. Bijna iedereen kent de Nederlandse klompen (dat vinden ze trouwens maar rare schoenen), de Nederlandse tulpen, Nederlandse molens en de Nederlandse kaas.

Als ik dat dan zo hoor, dan ben ik best trots op Nederland! Dat ik daar vandaan kom! En dat mensen die soms nog nooit buiten Azië zijn geweest, zelfs Nederland kennen.
Dus daarom wil ik weer terug naar Nederland! Omdat ik, nu we in het bijzondere Singapore wonen, zie hoe leuk ik Nederland en het Nederlands eigenlijk vind.
En een Nederlands woordje, dat vind ik dus ook altijd leuk om aan de taxichauffeurs te leren als ze dat vragen. Volgens één van hen klinkt ‘dankuwel’ als ‘jingle bells’. Bijzondere taal toch?!

One comment

  1. Wat een leuk verslag Carolien en ik ben blij dat je graag terug wil naar Nederland. Er gaat niets boven ons kikkerlandje. Liefs Oma

    >

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s