Een leuke week!

De afgelopen week was aan de ene kant leuk en aan de andere kant niet. Ik ga tot nu toe nog niet met veel zin naar school, maar we doen buiten schooltijd wel leuke dingen!

School is lastig. Het Engels valt me zwaar en het is lastig om nieuwe vrienden te maken als je niet dezelfde taal spreekt. Ik merk wel dat mijn Engels vooruit gaat. En dat al na één week! Ik trek nog steeds met het Poolse meisje op. Ik vind haar heel aardig, maar we zitten niet bij alle vakken in dezelfde klas. Zo mochten we uit drie vakken kiezen: music, art en drama. Ik heb voor music gekozen. Bij science is de klas in drieën gesplitst. Het eerste deel begint met chemistry, het tweede deel met physics en het derde deel met biology. Na twee maanden wordt er geroteerd en zo heb je aan het einde van het jaar elk vak twee periodes gehad. Ik ben begonnen met science en het Poolse meisje met physics.

Maar er is iemand waar ik nog meer mee optrek. Ze is Nederlands en zit een grade hoger. Zij heeft vorig jaar precies hetzelfde gehad als wat ik dit jaar heb: van een Nederlandse middelbare school komen en het systeem in Singapore niet kennen. Zij helpt me heel goed door dingen uit te leggen die ze van vorig jaar nog weet en me te steunen wanneer ik het moeilijk heb. Dinsdag ben ik met haar mee naar huis gegaan en daar heeft ze me humanities uitgelegd. Dit is een soort mix van aardrijkskunde, geschiedenis, economie en maatschappijleer. Het is lastig, maar doordat zij een groot deel in het Nederlands heeft uitgelegd, kan ik het nu wel bijhouden.

Dit meisje heeft een aantal gezinnen waar ze oppas is. Maandag kreeg ze een vraag of ze bij een nieuw gezin in Singapore ook wil oppassen. Als zij een keertje niet kan, mag ik oppassen! Vrijdag hebben we kennis gemaakt en het was heel erg leuk! Ze hadden voor zaterdag (vandaag!) al een oppas nodig. Op dit moment zit ik bij hen in huis en het is leuk!677D09E9-6DBF-4106-88F1-8A04AFB9B3D1

Vrijdagavond waren we uitgenodigd voor een borrel als welkom in het appartementencomplex, ook al zitten we hier maar tijdelijk. Er was heel veel lekker eten dus ik heb me dan ook helemaal uitgeleefd 😉

Vandaag begon ook leuk! (Als ik zo kijk, waren er heel veel dingen ‘leuk’ 😉 ) Ik ben met een Nederlands meisje uit mijn klas naar Orchard geweest. Ik denk dat dit wel de meest bekende plek in Singapore is. Het is er enorm druk; er zijn veel toeristen maar ook heel veel bewoners van Singapore. Er zijn enorm veel winkels en er is altijd wat te doen! We hebben geluncht in een foodjunction en daarna aten we ijs!

03330915-E515-475D-A9D9-8D360830721EEr waren drie soorten maten: small, medium en large. Bij small kon je één topping kiezen, bij medium 3 toppings en bij large 5. Ik nam een medium met mango, oreo en pure chocoladesaus (op de foto is eigenlijk bijna alleen maar chocoladesaus te zien haha).

Ik spring nog even terug naar vorige week zaterdag. Die avond was heel gezellig. Mijn zusje en ik gingen mee met een meisje uit mijn zusjes’ klas. Zij is ook Nederlands en heeft zes jaar in Nieuw-Zeeland gewoond! Van het één kwam het ander en zo ging haar hele gezin met ons mee naar het appartement. Daar hebben de ouders wat gedronken en alle kinderen gingen zwemmen. Het was ontzettend gezellig.

Terugkijkend op deze leuke dag, bedachten we maandag dat we dat nog wel een keer konden doen! Spontaan kwam het idee om weer te gaan zwemmen! Dit keer bij hun huis. Ook dit was weer heel erg leuk. We mochten blijven eten en ik vond het jammer dat we weer naar huis moesten.

Kortom, veel leuke dingen gedaan! School was dan wel niet zo leuk, maar dit verzacht de pijn  ;). Vrijdag was trouwens wel heel leuk! Waarom precies weet ik niet, maar ik zat veel lekkerder in mijn vel.

Ik heb gelukkig ook weer zin in maandag. Dan zijn de eerste cca’s. Een cca is een extra activiteit wat je buiten schooltijd kunt doen en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Ik heb gekozen voor theatre hair and make-up en ik ben heel benieuwd!

Het was een lang bericht voor vandaag, maar ik had ook veel te vertellen. Ik vind het leuk dat je het helemaal hebt gelezen! Tot de volgende keer!!

4 comments

  1. Wat een leuk verhaal, je ziet het gaat nu al langzaam beter. Tegen de tijd dat jullie voor de eerst keer weer naar Nederland komen moeten we vast Engels met je praten😋. Ik ben blij dat je een plekje begint te vinden. Knuffel vanaf deze kant.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s