Mijn eerste twee schooldagen!

Gisteren was mijn eerste schooldag! Ik voelde me net een brugger die verdwaald was en teveel spullen mee had genomen (nee, ik had geen woordenboeken bij me!). Veel mensen zeggen vaak dat eerste schooldagen nooit leuk zijn. Zo heb ik dat ik Nederland nooit ervaren. Nu wel.

Gisteren was niet zo heel erg leuk. Maar… Vandaag wel! Na vandaag heb ik niet meer het idee dat ik er alleen voor sta. Tussen mij en een Pools meisje klikt het wel. Er zijn veel nieuwe kinderen in de klas. Eerst wist ik natuurlijk niet wie er nieuw waren, omdat ik zelf een nieuwkomer ben. Inmiddels weet ik dat elke nieuwe leerling in onze klas al eerder in het buitenland heeft gewoond en dus goed Engels spreekt. Op het Poolse meisje na. Zij spreekt, net als ik, nog geen geweldig Engels. Juist tegen haar durf ik dus te praten, omdat ik voor mijn gevoel geen fouten kan maken.

We begrijpen elkaar heel goed, daardoor klikt het denk ik ook. Omdat zij ook voor het eerst naar het buitenland is verhuisd, heeft ze dus precies hetzelfde meegemaakt als ik. Dat is voor mij fijn, maar voor haar ook.

Naast dat het hele systeem anders is, zijn er ook andere vakken. Zo heb je bijvoorbeeld humanities. Dit is een mix van aardrijkskunde, geschiedenis, economie en maatschappijleer. Inderdaad, een mix van veel verschillende vakken. Ik heb nu één keer dit vak gehad, maar ik weet dus ook nog niet precies wat ik er van vind.

Je kunt overigens geen vakken laten vallen, wat in Nederland wel kan. Dat vind ik jammer, maar hierdoor heeft ook niemand tussenuren (wat wel heel fijn is)!

Het hele systeem snap ik nog niet zo goed. We hebben in Nederland veel uitgezocht, maar toch niet genoeg. Wat ik wel weet is dat het heel anders is dan in Nederland.

Oftewel: Nadat ik gisteren thuis kwam, wilde ik niet meer naar school. Na vandaag heb ik toch wel zin om maandag weer te gaan. Ik weet het, sounds crazy.

Dit merk ik dus nu ook al. Soms zeg ik per ongeluk een Engels woord. En dat al na twee dagen! Gelukkig heb ik wel Nederlandse les ;).

4 comments

  1. Leuk dat lange verslag. Kun je dit ook bewaren, zodat je er veel later naar terug kijkt. Het zal allemaal erg vreemd zijn om alles in het engels te horen, maar dat zal Wennen zijn. Gr. Oma

    >

    Like

  2. Leuk dat je al een vriendin hebt😊 vandaag was het ook mijn eerste schooldag… En het was supergezellig👍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s